Laid back – õhtune puder (retsept)

By 23.11.2015 Üldine No Comments

Tekst ja foto: Tuulia Järvinen / wellberries.com

Laid back (õhtune puder) on pehme maitsega täiuslik õhtusöök, mis mõjub lõdvestavalt ning rahustavalt. Õrn kookos, kaer ja magusad mustikad on suurepärased koostisosad, mis mõjuvad koos veelgi paremini. Lisaks on sellel retseptil veel “salaaine”, mis tasakaalustab närvisüsteemi ja annab looduslikku melatoniini. Koos kaerahelvestes sisalduva trüptofaaniga aitab Laid back lõõgastuda ja uinuda. “Salajaseks koostisosaks” on mustika-chiamoosi hulka peidetud annus Terranova Kaera & Kirsi Super-Blend-pulbrit. Mulle meeldib toite “tuunida” ja see pulber sobib hästi lõõgastavatesse ja hellitavatesse toodetesse.

Terranova toode sisaldab rohelisi kaeraseemneid ja kirssi, milles leidub looduslikku melatoniini. Traditsiooniliselt on rohelist kaera kasutatud meelte rahustamiseks. Õnneks ei kannata mina enam unehäirete all, kuid mu meeltel on kalduvus õhtuti intensiivselt töötada, kuigi tuleks hoopis vabaneda päevasündmustele ja tulevikule mõtlemisest. Selle pudru abil on lõõgastumine hõlpsam pärast kuitahes pingelist päeva ja uni tuleb probleemideta.

Kevad tundub alati olevat üsna kiire aeg, kuid õnneks toob päike igapäevaellu rohkem energiat ja hea une toetusel saab ilma suurema stressita hakkama. Meie kodus lõpeb õhtu sageli rahustava pudru seltsis ma lausa armastan seda rooga!

Laid back (õhtune puder kahele)

2 dl gluteenivabu kaerahelbeid

4 dl kookospiima

1 dl vett

0,5 tl soola

Moos

200 g sulanud/värskeid mustikaid

2 spl chiaseemneid

vaniljepulber

1 tl Terranova Kaera & Kirsi Super-Blendi

näputais Tseiloni kaneeli

Purusta mustikad kahvliga, lisa hulka chiaseemned ja vaniljepulber. Sega hästi ja jäta need pudru keetmise ajaks seisma. Sega kookospiim, vesi ja kaerahelbed potti, lisa sool. Keeda segades umbes 15 minutit. Kui puder on valmis, lase sel veidi jahtuda. Lisa Kaera & Kirsi Super-Blend mustika-chiamoosile, sega hästi. Lisa kaneeli ja naudi veidi jahtunud putru kasuliku moosiga.

 

 

Leave a Reply